Magunkról

A Zölddiófa panzió Erdélyben, Kovászna megyében, Bikfalván, közvetlenül az erdő alatt, egy 1 hektáros gyümölcsös közepén fekszik. Két épületből áll: az egyik egy 1801-ben épült kúria (két szobával, két fürdőszobával, nappalival és felszerelt konyhával), a másik ugyanabban a stílusban épült (6 szoba fürdőszobával, nappali+fürdőszoba, felszerelt konyha).

Az egészséges táplálkozást részesítjük előnyben, ami a bikfalvi környezetben teljesen adott, házi készítésű ételeket szolgálunk fel, saját termelésből (zöldség, gyümölcs, tojás, tej, kenyér, sajt stb.). Az egészséges táplálkozás úgy kezdődött, hogy öt évvel ezelőtt rosszindulatú bőrrárkot diagnosztizáltak nálam, de a chemoterápiának nemet mondtam és „Segíts magadon és az Isten is megsegít!”-alapon megváltoztattam az egész életemet. Bikfalvának köszönhetően megtermeltünk mindent, amit lehetett, kovásszal kezdtem sütni a len- és szezámmagos rozskenyeret. Kezdtem ismerkedni a gyógyfüvekkel, egyeseket már termesztem is. Oxigénterápiának fogtam, minden nap többszöri erdei sétával. Ezeknek köszönhetően teljesen jól vagyok. Ajánlataink: erdei túrák, szekerezés, lovaglás, szánozás, gombaszedés, állatsimogatás, tyúketetés, terménybegyűjtés, gyógynövény gyűjtés, kenyérsütés kovásszal, disznóvágás. Kérésre vadászatot szervezünk. Ezen a vidéken a vadállomány nagyon gazdag.

Tovább »

Szobák

Vendégszobák: A panzió szobáinak a bútorzata a nagymama 200 éves szekrényének a mintájára készültek. Az ágyak rendkívül kényelmesek légszellőzéses Memory matracokkal. A szobákban nincs TV, videó vagy rádio, viszont van wifi és könyvtár.

Fürdőszobák: Nagyok tágasak, tusolókabinnal.

Nappali és ebédlő: Mindkét házban van kandalló. A kúriában a reggelit nagymama festett bútoros konyhájában szolgáljuk fel, vagy jó idő esetén a 200 éves óriási akácfa melletti teraszon. Az új épületben egy kandallós ebédlő van, felszerelt konyhával, terasszal, az egy hektáros gyümölcsös közepén. A reggelit, ebédet, vacsorát itt szolgáljuk fel. Aki szeretne főzni, megteheti. A nappaliban van műholdas TV-készülék, ezen kívül a wifi az egész házban működik, és telefont is tudunk biztosítani.

Tovább »

Bio étel

Természetes kovásszal, házi körülmények között, egyszerű eszközökkel, nagymama módszerével, mi magunk sütjük a ropogós házi kenyeret.

Vegyszermentes gazdálkodással termeljük zöldségeinket, gyümölcseinket a szezonnak megfelelően, elődeink tapasztalatai és tanácsai alapján.

Itt megkóstolhatja a házi készítésű sajtokat, ordát, a frissen fejt tejet és a házi tojást.


Foglalás